Tidsbilleder fra 1950 - 1959

Her på denne side har jeg lagt nogle billeder fra datidens DC-Blade. Billeder som jeg synes på ganske morsom vis fortæller om samfundet dengang. Den gang var børn ikke dummere end børn i dag, men vi var ikke så oplyste. Mange af os vidste ikke at det ikke var det danske forlag der lavede disse heltehistorier. Og vi var ikke heeeeelt klar over om Batman, Superman osv., fandtes i virkeligheden eller ej.

Nogle af disse gengivelser viser navne, og endda billeder af friske børn fra dengang. Hvis du er en af dem der bliver vist i disse tidsbilleder og ikke ønsker det, så giv mig besked, og jeg skal omgående fjerne dit billede / dit navn.

Men endnu bedre vil det være, hvis du genkender dig selv og sender mig en lille beskrivelse om hvordan det var at være et barn dengang, og hvordan man elskede at læse sine tegneserier. Så vil jeg, (hvis du tillader det), lægge din historie ud på denne hjemmeside.
 



Redaktørens velkomstklumme i Superman nr. 1/1950. Det var dengang at man sagde De til sine læsere, og dengang redaktøren underskrev sig Luis Lane. Desuden kan man tydeligt fornemme at 2. verdenskrig ikke var langt borte. Prøv desuden at lægge mærke til de morsomme telefonnumre ned i højre hjørne.


All rights reserved


Her ser vi Batmans logo fra dengang han i et kort periode gik under  navnet Læderlappen, og holdt til i Læderlapsgrotten og kørte i sin Læderlapsbil. Navnet fik han fra den svenske oversættelse. Läderlapp er et ældre svensk ord for flagermus.


All rights reserved                                                                                     


Annonce i Superman nummer 7/1951. Her fik alle raske drenge muligheden for at købe det fantastiske stykke plastiklegetøj, JET PLANET!

      
         All rights reserved
 


Et par ruder fra Superman nummer 10/1951. Sådan blev uartige elever i USA straffet i skolen. Man blev sat i  skammekrogen, og fik en dummepeterhat på.

      
         All rights reserved
 


Sådan kunne man bestille manglende blade i 1951. Der står ikke noget om hvornår tilbuddet udløber, og der tages ikke forbehold for udsolgte blade. Så måske skulle man prøve at indbetale 50 øre og bestille Superman nummer 1/1950?

   
     All rights reserved
 


Indmeldelseskupon til Superman-klubben fra Superman nr. 10/1951. Med sin underskrift forpligtede man sig til at holde  Supermankoden hemmelig. Jeg kender ikke juraen fra dengang - kunne børn virkelig forpligte sig til noget med deres underskrift?

                              
                                        All rights reserved
 


En kodet besked i Superman nr. 11/1951 til medlemmerne af Superklubben. Jeg har tilladt mig at bryde denne avancerede kode og offentligøre den hemmelige besked under billedet.

         
              All rights reserved

"Til medlemmerne

Det Supermanmedlem der fra august til september får tegnet flest nye medlemmer til klubben modtager den her afbildede pistol i præmie. Det er en speciel stor og fin pistol så bare pas paa. Husk for kontrol at skrive dit eget nummer nederst på kuponen.
Superman-klubben"
 


Et billede fra en historie i Superman nr. 12/1951. Clark Kent kommer med et politisk budskab om at en borger i en republik ikke skal underkaste sig en konge eller en dronning i et kongedømme.

                                            
                                                            All rights reserved
 


En moralsk opsang fra redaktøren. Det viser sig at der er den del piger der ønsker medlemskab af Superklubben, og selvom han godt ved at det ikke er velset blandt drenge, så fortæller han at Superman kun kan bruge medlemmer der opfører sig ordentligt. Og det kan man ikke for tidligt blive belært om. Ordet "belært" vil nok få nutidens pædagoger til at stejle. Desuden ser vi en gennemgang af de forskellige formænd af Superklubberne. En af klubberne har endda noget så eksklusivt som en skrivemaskine.

 
 All rights reserved
 


Et stolt medlem af Superklubben. Ernst er formand for den lokale Superklub. Bemærk, at når drenge eller piger dengang skulle fotograferes, så var det en begivenhed der gjorde at man klædte sig pænt på. Vi kan se, at Ernst har slips på.

                                                        
                                                                            All rights reserved
 


Bagsiden af Superman 1/1953. Man får det fejlagtige indtryk at dette er det første Superman overhovedet. Batman kaldes for Flagermusen, Vandmanden for Søkongen. Røde Pil kaldes her Grønne Pil, hvilket nok også er det mest korrekte

    
       All rights reserved
 


Rude fra Superman nr. 11/1954. I halvtredserne var man meget høflige, og sagde De til alle, undtagen ens nærmeste. Selv banditter sagde man De til, hvilket Perry White her viser

    
      All rights reserved