Indhold af Superman nr. 6 - 1951


(c) DC Comics Inc. - All rights reserved


Første historie:

Dansk titel: Manden der ikke kunne le
Original titel: The man who couldn't laugh
Original blad: Superman 56
Udgivelsesår: 1949
Forfatter: William Woolfolk
Tegner: Wayne Boring
Rentegner: Stan Kaye


(c) DC Comics Inc. - All rights reserved

Handling:
Millionæren Krotkett ligger for døden. Han fejler ikke noget medicinsk, men han har ikke grinet i mange år. Han udlover derfor halvdelen af sin formue til den der kan få ham til at le og give ham livsviljen tilbage.

En masse mennesker tager udfordringen op. Men forgæves, Krotkett ler ikke.

Superman bliver bedt om at hjælpe. Hvis han kan få Krotkett til at le, vil en organisation der står for børnehjælpsarbejde få de mange penge. Men heller ikke Supermans mange påfund kan bringe latteren frem hos den gamle dødbider.

Superman undersøger nu Krotketts fortid, og finder ud af, at han plejede at optræde som humorist sammen med Joe Blaney. Men Krotketts løjer gik altid ud over Blaney, så Blaney endte med at forlade ham. Siden den gang har Krotkett været uden humor.

Superman finder frem til Blaney og bringer ham til Krotkett, hvor Blaney gentager fortidens optræden. Blot er det denne gang Blaneys løjer der går ud over Krotkett. Krotkett bryder ud i latter, og børneforsorgen får en tiltrængt økonomisk indsprøjtning.

Medvirkende:
Superman
Lois Lane

Sekundære medvirkende:
F.P. Krotkett
Mr. Jayne
Joe Blaney


Anden historie:

Dansk titel: Lasse Byling
Original titel: n/a
Original blad: n/a
Udgivelsesår: n/a
Forfatter: n/a
Tegner: n/a
Rentegner: n/a

Kommentarer:
En vittighedsstribe.


Tredie historie:

Dansk titel: Den falske Superdreng
Original titel: Fake Superboy
Original blad: Adventure comics 149
Udgivelsesår: 1950
Forfatter: ?
Tegner: ?
Rentegner: ?


(c) DC Comics Inc. - All rights reserved

Handling:
Et par banditter besøger en gammel bekendt, Henry Winter, som tidligere var kriminel, men nu ønsker at leve på den rette side af loven. Banditterne opdager at Winters' søn ligner Superdrengen på en prik, og nu tvinger de sønnen til agere som Superdrengen i en velgørenhedsindsamling. Hvis han nægter at medvirke, vil banditterne afsløre at hans far har været straffefange.

Superdrengen opdager banditternes plan, og overtager sønnens rolle. Banditterne ved ikke at de nu har med den ægte superdreng at gøre. Superdrengen saboterer det nu hver eneste gang når nogle af Smallvilles borgere vil give penge til banditternes falske velgørenhedsindsamling.

Medvirkende:
Superdrengen

Sekundære medvirkende:
Henry Winter
Johnny Winter
 


Fjerde historie:

Dansk titel: Modeltoget
Original titel: Bruce Wayne, private detective
Original blad: Detective comics 155
Udgivelsesår: 1950
Forfatter: ?
Tegner: Lew Schwartz
Rentegner: Charles Paris


(c) DC Comics Inc. - All rights reserved

Handling:
Batman er blevet fanget i en vindtunnel og bliver langsomt suget mod de snurrende propeller. Han kaster sine handsker ind i propellerne. De iturives og kommer ud på den anden side af vindtunnellen, hvor Robin ser dem. Han fornemmer der er noget galt og kommer til Batmans redning.

Banditterne prøver nu at kidnappe Vicky Vale, men det forpurres af Bruce Wayne. Banditterne flygter, og nu tager Bruce og Dick deres kostumer på og optager forfølgelsen som Batman og Robin. De fanger banditterne og snart er de blevet afleveret på politigården.

Tilbage i batgrotten opdager Batman hvorfor Tilley og Kelky var ude efter togvognen. I togvognen har Tracks Carlin anbragt en lydoptagelse der afslører dem som forbrydere.

Medvirkende:
Batman
Robin (Dick Grayson)
Vicky Vale

Sekundære medvirkende:
Tracks Carlin
Ed Weddge
Frank Kelky
Tilley
 


Femte historie:

Dansk titel: Den mystiske kælder
Original titel: The forbidden cellar
Original blad: Batman 59
Udgivelsesår: 1950
Forfatter: ?
Tegner: Jim Mooney
Rentegner: Jim Mooney

Handling:
En millionær forærer sit hus til universitetet, fordi han mener at hans dødsfjende har sneget sig ned i husets kælder for 50 år siden. Universitetets bestyrelse diskuterer hvad de skal bruge huset til, men først må de undersøge påstanden om at der skulle bo en mand i husets kælder.

En journalist melder sig til at gå ned i kælderen. Han går ned i højt humør. Men et stykke tid senere kommer han susende op igen, med en vanvittigt udtryk i ansigtet.

Medvirkende:
Batman
Robin (Dick Grayson)

Sekundære medvirkende:
Redaktør Øst

Kommentarer:
Siderne i denne historie er blandet lettere sammen med den forrige historie.