Indhold af Superman nr. 5  - 1951


(c) DC Comics Inc. - All rights reserved


Første historie:

Dansk titel: Robotterne
Original titel: The menace of the machine men
Original blad: Superman 57
Udgivelsesår: 1949
Forfatter: Ed Hamilton
Tegner: Wayne Boring
Rentegner: Stan Kaye


(c) DC Comics Inc. - All rights reserved

Handling:
Udenfor Metropolis lander en raket fra rummet. Mens verden følger med i TV, åbner en dør i raketten og ud træder nogle kæmpestore robotter. Robotterne tager til Metropolis og begynder at ødelægge bygninger hvor der er diamanter i. Robotterne er tydeligvis ude efter diamanter.

Men nu ankommer Superman. Han finder snart ud af det hele er et stort bluffnummer. Byen der bliver rapporteret fra er en modelby, og Lois er blevet tvunget af Lex Luthor og hans banditter til at lave en falsk reportage. Luthor vil tvinge Metropolis til at udlevere samtlige byens diamanter. Luthor truer med at dræbe Lois hvis Superman prøver at standse ham.

Men Superman finder på en måde at undslippe Luthors klør sammen med Lois, og snart efter begynder han kampen mod Luthors robotter som han hurtigt får besejret.

Medvirkende:
Superman
Lois Lane
Lex Luthor
Perry White
 


Anden historie:

Dansk titel: Peggy
Original titel: n/a
Original blad: n/a
Udgivelsesår: n/a
Forfatter: n/a
Tegner: n/a
Rentegner: n/a

Kommentarer:
En vittighedsstribe.


Tredie historie:

Dansk titel: Rejsen til månen
Original titel: Journey to the moon
Original blad: Adventure comics 140
Udgivelsesår: 1949
Forfatter: William Woolfolk
Tegner: John Sikela
Rentegner: Ed Dobrotka


(c) DC Comics Inc. - All rights reserved

Handling:
En distræt professor har konstrueret en rumraket. Han viser den frem for Clark Kent og nogle andre studenter på universitetet. Clark får lov til at se raketten indefra, men professoren kommer til at affyre raketten som suser mod månen med Clark og professoren.

Raketten lander på månen, hvor Clark og professoren bliver mødt af nogle amøbelignende væsner der kan skifte form efter omgivelserne. Amøberne tager Clarks skikkelse som Superdrengen, og kommer dermed til at afsløre hans hemmelige identitet for professoren. Professoren anser dette for at være en fantastisk opdagelse, og fortæller at han vil afsløre identiteten for hele verden

Superdrengen og professoren tager tilbage til Jorden, og snart efter indkalder professoren til pressemøde. Men den distræte professor kan ikke huske Clarks navn og kan heller ikke rigtigt huske at de var på månen, så Clarks hemmelighed er igen sikret.

Medvirkende:
Superdrengen

Sekundære medvirkende:
Professor Starr


Fjerde historie:

Dansk titel: Batmansbilen
Original titel: The batmobile of 1950
Original blad: Detective comics 156
Udgivelsesår: 1950
Forfatter: Joe Samachson
Tegner: Dick Sprang
Rentegner: Charles Paris


(c) DC Comics Inc. - All rights reserved

Handling:
Batman kommer til skade under en forbryderjagt, og batmobilen bliver ødelagt. Batmans skade gør at han har svært ved at komme rundt, så han konstruerer nu en ny batmobil med en masse tekniske vidundere.

Medvirkende:
Batman
Robin (Dick Grayson)
Jim Gordon
 


Femte historie:

Dansk titel: Modeltoget
Original titel: Bruce Wayne, private detective
Original blad: Detective comics 155
Udgivelsesår: 1950
Forfatter: ?
Tegner: Lew Schwartz
Rentegner: Charles Paris


(c) DC Comics Inc. - All rights reserved

Handling:
Batman inviterer Vicky Vale på en rundvisning i Batmansgrotten hvor hun ser nogle af Batmans trofæer. Hun ser en modeljernbane, som tilhørte en bandit som Batman sendte i fængsel. Vicky er imponeret over Batman som hun betragter som et rigtigt mandfolk. Men dagen efter har hun en middagsaftale med Bruce Wayne, som hun betragter som en tøsedreng. Hun er så irriteret over Bruces vattede optræden, at hun tager ham med på hospitalet.

Her præsenterer hun ham for en detektiv der er kommet til skade, og nu vil hun gøre Bruce til et mandfolk, ved at lade ham vikariere som detektiv. Det viser sig at Bruce er en ganske god detektiv og han opklarer mange forbrydelser, og Vicky skriver om det i sin avis.

Bruce bliver opsøgt nogle mænd som ønsker hans hjælp til at købe det modeltog, som Vicky har skrevet om i sin avis. Bruce begynder at mistænke at modeltoget må indeholde en hemmelighed.

Han lader som om at han har skaffet modeljernbanen til mændene og sender dem nogle falske togvogne for at finde ud af hvad mændene leder efter.

Medvirkende:
Batman
Robin (Dick Grayson)
Vicky Vale

Sekundære medvirkende:
Tracks Carlin
Ed Weddge
Frank Kelky
Tilley