Indhold af Superman nr. 1 - 1950


(c) DC Comics Inc. - All rights reserved
Forsidetegner: Wayne Boring og Stan Kaye
Original forside: Superman 53


Første historie:

Dansk titel: Hvorledes Superman kom til Jorden
Original titel: The origin of Superman
Original blad: Superman 53
Udgivelsesår: 1948
Forfatter: Bill Finger
Tegner: Wayne Boring
Rentegner: Stan Kaye


(c) DC Comics Inc. - All rights reserved

Handling:
På planeten Krypton opdager videnskabsmanden Jor-El at planetens kerne er blevet ustabil og Krypton står foran at eksplodere. Han prøver forgæves at overtale medlemmerne af Videnskabens Højborg til at påbegynde en konstruktion af raketter der kan redde Kryptons indbyggere fra planetens ødelæggelse.

På vej hjem, mærker han en rumlen fra planeten, og han indser at enden er nær. Da han kommer hjem til sin bolig, går han straks til sit laboratorium, hvor han han konstrueret en prototyperaket. Han anbringer sin lille søn, Kal-El, i raketten, og beder sin kone, Lara, om at tage med Kal-El. Men Lara siger at hendes plads er ved sin mands side.

Jor-El affyrer raketten, på kurs mod Jorden, og snart efter eksploderer Krypton og alle indbyggere omkommer. Men den lille raket med Kal-El ombord er undsluppet.

Raketten lander på Jorden, hvor den bliver fundet af Martha og Jonathan Kent. Til deres store overraskelse finder de et lille spædbarn i raketten. De ansøger, og får tilladelse til at adoptere det lille barn, som de døber Clark Kent. Snart begynder barnet at udvise forbløffende kræfter.

Tiden går, Martha Kent er død. Clark er blevet voksen, og nu ligger hans adoptivfar på sit dødsleje. Han beder Clark om at bruge sine kræfter på at hjælpe de svage og samarbejde med loven.

Clark beslutter sig til at arbejde som journalist for at komme i forbindelse med de mennesker som måtte have behov for Supermans hjælp.

Medvirkende:
Superman
Jor-El
Lara
Martha Kent
Jonathan Kent

Kommentar:
I denne historie kaldes Supermans plejeforældre for John og Mary
 


Anden historie:

Dansk titel: Peter
Original titel: n/a
Original blad: n/a
Udgivelsesår: n/a
Forfatter: n/a
Tegner: n/a
Rentegner: n/a

Kommentarer:
En vittighedsstribe.


Tredie historie:

Dansk titel: Mr. Flag
Original titel: The crime waves of the Flagg
Original blad: Adventure comics 135
Udgivelsesår: 1948
Forfatter: Otto Binder
Tegner: George Papp
Rentegner: George Papp


(c) DC Comics Inc. - All rights reserved

Handling:
Mr. Flag er en skurk der benytter sig af flag når han sammen med sin bande udfører sine kup. Han sidder i fængsel i øjeblikket, fanget af Røde Pil og Speedy. Men en dag flygter han over fængselsmuren ved at benytte sig af en stor kængurustylte, forklædt som flagstang.

Snart begynder banden at begå en række kup. Røde Pil og Speedy er i hælene på dem, med det lykkes gang på gang for banditterne at undslippe. Røde Pil og Speedy møder op til en fødselsdagsfest som de er blevet inviteret til i deres civile identiteter. Men Mr. Flag er i gang med at plyndre festen, og bueskytterne optager forfølgelsen.

De følger ham til byens teater hvor det endelig lykkes dem af fange mr. Flag, da han under sin flugt hen over scenegulvet falder over....et flag!

Medvirkende:
Røde Pil
Speedy

Sekundære medvirkende:
Sidney Swope
 


Fjerde historie:

Dansk titel: Fremtidsbyen
Original titel: Crime from tomorrow
Original blad: Batman 48
Udgivelsesår: 1948
Forfatter: ?
Tegner: Jim Mooney
Rentegner: Jim Mooney

 

Handling:
En bande begynder en række kup hvor de benytter fremtidsvåben. Batman og Robin finder frem til opfinderen James Lews som fortæller at han har udlånt våbene til en udstilling om fremtiden. Batman og Robin tager ud til udstillingen hvor banditterne prøver at dræbe Batman, men fejler.

Banditterne tager Robin til fange, men Robin efterlader et spor som Batman følger til banditternes tilholdssted hvor skurkene bliver nedkæmpet af den dynamiske duo

Medvirkende:
Læderlappen
Robin (Dick Grayson)
Jim Gordon

Sekundære medvirkende:
James Lews
Morton
Wilson